18:45

Danmarks IF

Referat: Sunnersta AIF - Danmarks IF

Bortamatch igen, den andra i rad, och det är fredag kväll. Vi besöker Sunnersta AIF som inte bjöd in solen.

Det är värdarna som startar matchen, men direkt efter tar vi tag i bollen, och första skottet på mål avlossas av dunderdojan Hedberger redan efter 90 sekunder och då har SAIF bara touchat bollen typ 8 gånger. Efter 2,5 minuter tvingar Bimer fram en hörna från sin högerkant. Resultatlöst men ett bra tryck från första sekund. Det är inte mycket boll vi delar med oss av i inledningen, bollen jobbas runt mellan lagdelarna. Dunderdojan får bollen felvänd i mittcirkeln, lägger ner den till Thea som tar lite mark och spelar vidare till Donken som klivit upp och använder hela planbredden, spelar in till felvänd Ullis som vänder upp skär in mot straffområdet, gör en motståndare och vinklar in bollen i bortre från nära håll och målvakten hinner inte reagera. 0-1 och 6:57 spelat. Lovley inledning av de rödvita! Precis 10 spelade och Bimer fångar upp bollen på högerkanten, tar mark och drar till med en riktig långboll, som målvakten tappar rakt framför Kalle som är träng och lägger den till Kaptenen som drar till på täckande SAIFare, bollen går till Smilla som också drar till men på ytterligare en täckande SAIFare och de rensar undan. Bra tryck av Rödvita. Efter en frispark från SAIF petar Hedberger vidare bollen till Sörnis som lägger den till Ullis som sätter fart, passerar mittcirkeln och avancerar upp i planen, lägger ut den till en framrusande Bimer på högerkanten som möter upp i utkanten av straffområdet, tittar upp och drar på ett skott som målvakten är på, men kan inte hindra bollen från att gå in. 0-2 12:16 spelat och det är vad jag kallar för en spelvändning. Boom.

15:43 och SAIF lägger passen centralt rakt på Bimer, bollen studsar till Sörnis som vänder upp och lägger bollen centralt in i straffområdet där Kalle kommer rusande. Kalle vinklar den mot högra stolpen, målvakten når inte, men bollen tar i stolpen. Returen går bakom målvakten och där är Kalle i målområdet och stöter äntligen in ett mål. Kul! 0-3 och 15:50 spelat. 18:17 och Kalle är på rätt ställe för att fånga upp en något lös bakåt pass efter kommunikationsmiss hos SAIF. Kalle tar in bollen i straffområdet och blir fälld av en försvarare. Domaren blåser straff. Kapten Sörnis kliver fram – målvakten går vänster – Sörnis skjuter höger och det är 0-4 efter 19 spelade minuter. Sylve tar inkast en bit in på motståndarnas sida. Sörnis möter upp, direkt spel tillbaka till Sylve som spelar in till dunderdojan som lägger in den centralt mot Kalle som touchar den vidare ut åt vänster där Ullis klivit in i straffområdet och möter upp med ett direktskott och bollen får än en gång känna på nätet. 0-5 efter 20 spelade minuter. Vi håller i bollen, det är bra rörelse och det är bra kommunikation. Vi spelar helt enkelt väldigt bra just nu. I 26e minuter har SAIF en frispark i farligt offensivt läge. Men den nickas bort och vi vänder upp till ett anfall. Strax innan halvtimmen spelat har SAIF en bra sekvens som resulterar i att Kejjan får känna på bollen och göra en bra räddning från en frispelad forward.

Siffrorna till trots slår vi inte av på takten, bollen hålls inom laget och den rullas runt. Vi försöker hitta fler vägar fram, varje spelare på planen försöker vara ett alternativ. Om SAIF kommer igenom står backlinjen redo att avväpna. Men i 39de minuten kommer det en sådan där lös pass som SAIF kliver in och fångar upp vid mittcirkeln, de driver in på vår planhalva centralt, spelar fram på yta. Forwarden skär mellan mittbackarna och glider in bakom Peps och fångar upp bollen. Driver utåt i straffområdet. Kejjan har gått ut för att möta, de vinklar mot bortre – Kejjan når inte och SAIF har ett reduceringsmål. 1-5 efter 38 spelade minuter. Vi växlar upp och lägger ett hårt tryck på motståndarnas mål, och har en handfull hörnor i slutet av halvleken, men SAIF rensar upp och vi går till halvtidsvila med 1-5 på tavlan.

Vi sparkar i gång 2a halvlek och tar vid där 1a sluta. Med mycket boll, rörlighet och kommunikation. De första 15 minuterna lämnar vin knappt SAIFs planhalva bortsett från ett par uppstick från värdarna. När SAIF har bollen så sätter vi pressen direkt och stressar fram felpass eller rensningar. Efter drygt 60 spelade kliver Blingen av och T kommer in.
Mycket tid spenderas på SAIFs planhalva och vi har ett par hörnor och avslut som skulle kunna renderat i fler mål men det vill sig inte, det är ju ett annat lag på andra sidan som vill förhindra fler mål i alla fall i det målet. SAIF kommer in i en bättre period och får speltid på vår planhalva men inget farligt avslut.

Vi har en sekvens vid 65 spelade där vi har 3 på varandra avslut som borde gett en utökning men målvakt och ramverket är emot oss. I 67e minuten kliver Kalle av och Majken kliver in och gör därmed säsongsdebut efter månader av rehab. Samtidigt tar Kejjan och spelar bollen till T som förlänger ut till Donken. Donken spelar upp på felvänd Ullis Som fintar, vänder om och tar fart. Hon passerar mittlinjen och tar sikte mot straffområdeshörnet. Hon lägger in den centralt där Bimer tagit plats och enkelt stöter in bollen i mål och det är 1-6 efter 67 spelade minuter. I minuten efter kommer Bimer loss på sin högerkant och lägger in den mot en centralt framrusande Majken som blir störd i avslutningsläget och bollen går tajt utanför. I 71a har Sylve spelat klart för idag och Bovin går in i backlinjen. I 73 har vi en tilltrasslad situation strax utanför SAIFs straffområde på vår vänstra sida. I trängda lägen får Ullis bollen till Dunderdojan som tittar upp och ser kaptenen ligger och fiskar centralt en bit utanför straffområdet. Lägger ut bollen till kaptenen som laddar storkanonen. Bollen studsar strax framför målvakten i det blöta gräset, och bollen sticker in. 1-7 och 73 spelade minuter.

Vi går in i sista kvarten med en betryggande ledning, men slår absolut inte av på takten. Bollen går runt inom laget och vi letar fler vägar fram. Det är sen gammalt – så länge vi har bollen kan inte motståndarna göra mål. I 80e har vi en hörna som till slut letar sig fram till Thea som drar till och tyvärr tar i ramverket – den var värd ett bättre öde. Under följande minuter sker det ett antal byten, Tova ersätter Bimer (82), Lina ersätter Donken (84) och Junie ersätter Dunderdojan (86). Trots matchklockans höga siffra slår vi inte av på takten och bevakar ledningen – nej det är fullt ställ framåt och vi har ett par chanser i slutet på matchen som skulle kunnat utöka siffrorna på tavlan än mer. Även SAIF hade chans på reducering men den tar i ribban. Men vid 90 minuter blåser domaren av och det blir 1-7 och de tre poängen packar vid med oss hem till Danelid.

Vilken match! Propagandafotboll rakt igenom. Vi har som vi vill mycket boll (65%), 41 skott mot SAIFs 7. Vi har 15 hörnor och om man ska vara kräsen kanske vi skulle ha fler mål från hörnorna. 349 genomförda passningar mot SAIFs 212. Det är en match som vi genomför ”by the book”.